Η Ελληνική σημαία κυμάτισε πρώτα στη Λεωφόρο!

στις

«Κύριε Δήμαρχε, λαμβάνω την τιμή να σας γνωστοποιήσω ότι υπό την ιδιότητα μου ως διευθυντού του Γυμναστηρίου του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου ύψωσα εν αυτώ σήμερον την 8 Οκτωβρίου 1944 και ώραν 7ην π.μ. την Ελληνικήν Σημαίαν. Με βαθύτατην συγκίνησιν, Αξιότιμα Δήμαρχε σας αναφέρω τα ανωτέρω, με συγκίνησιν την οποίαν επαυξάνει το γεγονός ότι δια πρώτην φοράν υψούται η Ελληνική Σημαία εις την περιοχής της κυρίως πρωτευούσης»…

Είναι ένα τμήμα της επιστολής που έστειλε ο Βρεττός στον τότε Δήμαρχο Αθηναίων, μετά την ηρωική του πράξη…

Διαβάσαμε σήμερα στο www.greenzone.gr μία απίστευτη ιστορία θάρρους, ηρωισμού και πατριωτισμού, που μας έκανε να ανατριχιάσουμε. Ο Παναθηναϊκός, πέρα από το ότι είναι ο Σύλλογος με τις πρωτοπόρες ιδέες, με τις προοδευτικές ενέργειες σαν αυτή της κατασκευής του ΠΡΩΤΟΥ γηπέδου ποδοσφαίρου με χορτάρι, προβολείς, κερκίδες και ο Σύλλογος με τους περισσότερους τίτλους στην Ελλάδα (και από τους πρώτους παγκοσμίως), διδάσκει ΗΘΟΣ, ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ, ΘΑΡΡΟΣ και ΠΙΣΤΗ σε ιδανικά τα οποία κράτησαν όρθια τη χώρα μας, σε πολύ δύσκολες στιγμές.

Ο Παναθηναϊκός  έχει πολλές ιστορίες αντίστασης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με αθλητές και παράγοντες του Συλλόγου να πρωτοστατούν σε ενέργειες που βοήθησαν να αλλάξουν την ιστορία ή να εμπνεύσουν τους υπόλοιπους Έλληνες.

Αξίζει να κάνετε τον κόπο και να διαβάσετε το άρθρο στο greenzone (http://www.greenzone.gr/2012/10/h-leoforos-sikose-proth-th-simaia-ths.html#ixzz28gxWNdG6) γιατί είναι μεγάλη υπόθεση να γνωρίζουμε μεταξύ άλλων γιατί έχουμε έναν ακόμα λόγο να είμαστε περήφανοι που λεγόμαστε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ!

«…Σύλλογος Μεγάλος, δεν υπάρχει άλλος…»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s