Η χρονιά που πέρασε σε αριθμούς

στις

omada-copyΣτον παρακάτω πίνακα φαίνονται αναλυτικά οι συμμετοχές των αθλητών του τμήματος στο σύνολο των ολυμπιακών αγωνισμάτων για το αγωνιστικό έτος 2012. Τα στοιχεία αντλήθηκαν από το site skopeftis.gr.

Από τον παραπάνω πίνακα φαίνεται ότι επί συνόλου 18 αγωνισμάτων, ο Παναθηναϊκός είχε συμμετοχή μόνο στα 7. Χαρακτηριστική είναι η έλλειψη αθλητών στα αγωνίσματα νέων και εφήβων που αποτελούν και το μέλλον του συλλόγου καθώς, ενώ, ο μέσος όρος των «ενεργών» αθλητών ξεπερνά σε μ.ο. τα 44.4 έτη.

Εκτός της περιορισμένης δυνατότητας συμμετοχής στα αγωνίσματα, χαρακτηριστική είναι και η χαμηλή συμμετοχή σε αυτά που ο Σύλλογος λαμβάνει μέρος.

Από την ανάγνωση των αποτελεσμάτων, καθώς ο αριθμός συμμετοχών φαίνεται να είναι αρκετά μικρός, εικάζεται ότι αυτά μάλλον έχουν προκύψει λαμβάνοντας υπόψη μόνο τους Αγώνες Α’ Κατηγορίας που τελούνται υπό την επίβλεψη της ΣΚΟΕ και όχι τους διασυλλογικούς που διοργανώνονται από τους σκοπευτικούς συλλόγους. Σε κάθε περίπτωση, η συμμετοχή είναι πολύ μικρή για το μέγεθος, την ιστορία, το όνομα και γενικότερα τη δυναμική του Συλλόγου του Παναθηναϊκού.
Άλλο ένα συμπέρασμα που προκύπτει από τον παραπάνω πίνακα είναι ότι, πλην του αγωνίσματος «Αεροβόλου Αντρών», σε όλα τα υπόλοιπα αγωνίσματα δεν είναι δυνατή η σύσταση ομάδας (απαιτούνται τουλάχιστον 3 αθλητές) με αποτέλεσμα ο «αποκλεισμός» της ομάδας από διεκδίκηση μεταλλίων σε συλλογικό επίπεδο.

Ευελπιστούμε, ότι το 2013 οι ιθύνοντες του Συλλόγου θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα ώστε το τμήμα να βρει το δρόμο του και σύντομα να επιστρέψει στις επιτυχίες.

ΥΓ. Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του Δ. Μούρτου και να τους ευχηθούμε καλή δύναμη και κουράγιο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s